Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
» Създаване на член на Лондонската полиция
Съб Дек 10, 2011 6:37 pm by Касиди Андрюс

» Вашите форуми, сайтове, блогове...
Съб Дек 10, 2011 5:59 pm by Адисън Салински

» Промяна на облика
Вто Сеп 06, 2011 11:40 am by Адисън Салински

» Апартамента на Адисън
Сря Авг 17, 2011 7:54 am by Адисън Салински

» Изоставеният склад
Пет Авг 12, 2011 2:58 pm by Мариус

» Нощен клуб "Movida"
Пон Авг 08, 2011 7:23 pm by Адисън Салински

» Театър "Глобус"
Нед Авг 07, 2011 8:37 pm by Мариус

» Театър "Роял Коурт"
Нед Авг 07, 2011 8:36 pm by Мариус

» Театър "Палас"
Нед Авг 07, 2011 8:35 pm by Мариус

» New Piccadilly Cafe
Нед Авг 07, 2011 8:29 pm by Мариус

Кой е онлайн?
Онлайн е 1 потребител: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 1 Гост

Нула

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 4, на Пон Авг 08, 2011 5:17 pm

Разяснения за престъпните групировки

Go down

Разяснения за престъпните групировки

Писане by Мариус on Съб Авг 06, 2011 4:12 pm

La Mano Nera


Черната ръка или La Mano Nera на италиански, представлява вид рекетьорска групировка. Тя действа чрез метода на изнудването.
Корените на Черната ръка могат да бъдат проследени до Сицилия и в кралство Неапол чак до средата на 18-и век. Терминът, обаче обикновено се използва в английския език специално за организацията, създадена от италианските имигранти. Малцинство от тези имигранти сформира престъпни групи, които водят съвместно съществуване. Организацията по принцип се цели в по-преуспелите имигранти.
Обичайната тактика на Черната ръка е да изпратят на жертвата си писмо, съдържащо заплахи за физическо насилие, отвличане, палеж или убийство. Писмото изисквало определена сума пари да бъде доставена на съответното място. То било украсено със заплашителни символи като димящо дуло на пистолет или примка на бесило, и подписано с отпечатък от черна мастилена ръка.
Гангстерите изпълнявали заканите си, ако жертвата откажела да плати исканата сума. Понякога черните ръце правели грешката да заплашват други гангстери и обикновено си получавали заслуженото.
В случай, че органите на реда успявали да надушат следите им, гангстерите им отговаряли по обичайния за тях начин: покушение.La eMe


Мексиканската мафия е банда, която се занимава главно с трафик на наркотици, изнудване и убийства. Ла еМе изпълнява много поръчкови убийства на свои и чужди съперници.
От членовете на Мексиканската мафия се очаква да преминат тест за лоялност към бандата, който се изразява в кражба или убийство. Наказанието за неподчинение или неизпълнение на дадена задача често се наказва със смърт. Според конституцията на бандата, членовете й могат да бъдат наказани със смърт и ако допуснат едно от четирите основни нарушения – станат информатори, хомосексуалисти, проявят се като страхливци, или покажат неуважение към останалите членове. Освен това членовете на Мексиканската мафия не могат да изповядват християнската религия. Когато се присъединят към Ла еМе и бъдат освободени от затвора, от членовете се очаква да изпращат част от доходите си на своите другари зад решетките. Бандата обикновено не посяга на случайни граждани.
Основният символ на бандата, който често се носи като татуировка от членовете й, е националният герб на Мексико (орел и змия), разположен върху пламтящ кръг и кръстосани ножове.
Уличните банди, които са част от Мексиканската мафия, често използват числото 13 като обозначение за бандата си, тъй като „М“ е тринадесетата буква в английската азбука.Мара Салватруча (МS-13)


Мара Салватруча кара всички останали банди да приличат на шайка малоумници, продаващи наркотици. МС-13 е най-смъртоносната банда, с която можете да се сблъскате. Тя се състои предимно от гватемалци, хондурасци, салвадорци и други жители на Централна Америка, и е създадена през 80-те години, за да защитава имигрантите от другите големи банди. Бандата успява да се разпростре отвъд Централна Америка чак до Испания, Щатите, Великобритания, Германия и Канада. МС-13 се занимава с трафик на наркотици, продажба на незаконни оръжия, кражби, поръчкови убийства, търговия на хора, и нападения – особено срещу органите на реда. Само в Щатите бандата има 10 000 членове. Тази организация не страда от скрупули, що се отнася до убиването на хора. Мара Салватруча е известна с това, че издирва и премахва всеки, който се осмели да говори за нея на властите. МС-13 се слави със своите изключително жестоки престъпления, особено срещу невинни хора.


Моли Магуайър


Моли Магуайър е създадена през 1886, в отговор на сектата Клеймото (Армията на Бога), от ирландец, който наричал себе си Греъм Б. Магуайър е престъпна групировка, занимаваща се с наркотици, проституция, (много рядко – поръчкови убийства) обиране не банки и други административни центрове и продаване на незаконни оръжия. Паралелно с това, групировката има един идеал, който трябва да изповядваш, за да влезеш вътре – атеизъм. Те отричат съществуването на Бог, Рай, Ад, безсмъртна душа и се славят със слабостта си към науката и историята. Вярват, че съдбата не е предначертана и може да се изменя.
Тяхната организация е такава, че лидер на Магуайър може да стане някой от поколението на основателя Греъм Б. или ако той откаже – някой членуващ, който е избран от другите членове чрез гласуване. Това гласи „Кодекса на Магуайър”. Според същия този кодекс, лидерът не е точно лидер – той е наричан „Кръстник” и ролята му е да бъде гръбнакът на групировката, но може да бъде свален от членовете, ако на тях не им харесва как той се справя с това да е Кръстник. А ако някой от членовете предаде друг, това е най-страшното, което може да направи. Предателството не се толерира и предателят се ликвидира, защото предавайки дори един от най-незначителните членове на Магуайър, всъщност човекът предава цялата групировка.
Моли Магуайър действа главно в Ирландия и Великобритания, като покрива и голяма част от Португалия и Испания.
Отличителният знак на Моли Магуайър е татуировка на змия, извита в знак за безкрайност и захапала опашката си. Обикновено тези татуировки се правят от вътрешната страна на китките, на плешката или долу на кръста, от дясната страна.Клеймото (Армията на Бога)


Това е религиозна секта, която проповядва пряка връзка с Бога. Нейните разбирания са, че всички християнски храмове, ритуали и празници са излишни и са създадени, за да се държат вярващите в подчинение. В Армията на бога членуват и жени и главната дейност на сектата е разрушаването на църкви и храмове, протести, търговия с незаконни оръжия и експлозиви.
Клеймото е създадена в края на 1885, почти паралелно с Моли Магуайър, с които са врагове. Сектата действа главно във Великобритания, Шотландия и малка част от Ирландия.
Тяхната емблема е ангел, прегърнал кръст.Семейство Салински


Семейство Салински е престъпна мрежа, създадена в Лондон през 1948 от Едмънд Салински (по-голямият брат на Уилям Салински). Тя се разпростира в цяла югоизточна Европа, като стига чак до Русия и си спечелва за враг Руската мафия. След множество покушения между двете организации, те сключват примирие през 1989 и стават съюзници.
Семейство Салински се занимава главно с наркопласьорство, проституция и изнудване. Членовете на тази организация се славят с това, че могат да подправят или фалшифицират всеки документ – от шофьорска книжка, акт за раждане и свидетелство за средно образование, до резултати от експертизи и съдебни документи.
Организацията има един принцип, който повечето от членовете потъпкват, когато ги хванат – „Умри или мълчи”. Слабото място на Семейство Салински е, че лесно се пречупват, затова и „пречупилите се” биват убивани възможно най-скоро, след като се разприказват.
Семейство Салински са врагове на Семейство Адлър още от самото им създаване, и са приятели с Моли Магуайър.
Отличителния им знак е буквата S, татуирана върху гърдите с готически шрифт.Семейство Адлър


Местата, на които шансът да се натъкнеш на член от Семейство Адлър, са художествените галерии и изложби. Те се славят с любовта си към изкуството и е обичайна практика да крадат картини, заменяйки ги с фалшификати.
Организацията е създадена година по-късно от Семейство Салински, през 1949, от Уилям Салински (по-малкия брат на Едмънд Салински), който се скарва с брат си и в отговор на неговата престъпна мрежа, създава своя, като взима фамилията от моминското име на майка си – Адлър. Двете организации враждуват и често се случва когато един член на Салински се сблъска с член на Адлър, да се разяри кървав бой, свършващ с катастрофални последици или дори убийство. Адлър се разпростират от северната част на Франция, Германия, Дания, Полша, та чак до Финландия и малка част от Русия.
Семейство Салински се занимават главно с проституция, продаване на незаконни оръжия и поръчкови убийства. Славят се с това, че могат да открият дори най-майсторски покрилият се беглец и да го очистят така, че да изглежда сякаш никога не е съществувал.
Моли Магуайър също им е враг.
Отличителният им знак е буквата А, татуирана върху гърдите с готически шрифт.

avatar
Мариус
Molly МcGuire
Molly МcGuire

Брой мнения : 66
Join date : 05.08.2011

Вижте профила на потребителя http://no-mercy-no-justice.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите